Losse Groep Van Mossevelde bijna uit de stoet gezet

van mossevelde

Aalst (redactie/mas) De Bien Treizen, de losse groep van Willy Van Mossevelde, 40 jaar veelkleurig politicus in de stad Aalst en tot vorig jaar voorzitter van Koninklijke Lotjonslos, werden in de Pontstraat bijna uit de stoet gezet.

Normaal hadden ze volgens het reglement niet mogen deelnemen aan de stoet, omdat ze gemotoriseerd waren. Hun wagen werd door een auto getrokken. Maar de organisatie liet begaan tot in de Pontstraat, waar een security controleerde wie aan het laatste deel van de stoet tot de Grote Markt begon. Ook individuele carnavalisten, de losse groepen, moeten in Aalst een toelating hebben om mee in de stoet te gaan.

Er viel onmiddellijk een gat in de stoet van 10 minuten door het over en weer discussiëren tussen de oud-schepen van de stad en de security. Ook Michel Van Brempt van de Moikes en fractievoorzitter van het Vlaams Belang, voelde zich geroepen om zich in de discussie te mengen. Er vielen zware woorden naar de Feestcomitéleden, carnaval onwaardig.

Moraal van het verhaal: de motor van de wagen werd afgezet, te voet verder geduwd tot na de controlepost, om gewoon weer verder te doen. In Aalst zeggen ze: wie aan het potje zit lekt er aan, of hoe de enige carnavalist de andere niet is in Aalst. Maar dat wisten we al langer. Aalst is Oilsjt, Oilsjt is Aalst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here