Carnavalraadszitting hekelt N-VA dominantie in Aalst.

123profiel

Aalst (redactie/mas) De carnavalraadszitting in c.c. De Werf op zaterdavond was één van de betere van de laatste jaren. Voor de niet-Aalstenaars: ooit ontstaan in de trouwzaal als de sleuteloverhandiging aan Prins Carnaval is het uitgegroeid tot een humoristich moment aan de start van carnaval, waarvoor het cultureel centrum volloopt.

De zitting begon met een waardige muzikale hulde aan Odilon Mortier die er het eerste jaar niet meer bij is. Het zal hem van waar ook in het heelal deugd gedaan hebben.

De overlopers in de politiek en het schepencollege kregen slag om slinger een steek omdat ze het niet zouden vergeten. Van Blauw naar Geel, burgemeester D’Haese. Van Zwart/bruin naar Geel, Karim Van Overmeire.

Dat er veel prinsen carnaval kandidaat waren bij de verkiezingen en het ook tot gemeenteraadslid brachten, deed Jacky De Pauw aan Prins Board de vraag stellen voor welke partij hij zal kiezen? Als een echte polletieker draaide hij rond de pot.

De sfeer in de zaal zat direct goed. Kamiel werd gehuldigd om zijn koninklijke onderscheiding, die hij niet droeg, en Nicole Rongoir bedankt voor haar 18 jaar inzet als voorzitter van het Feestcomité. Ze kreeg een groot T-truitje (T-shirt voor de niet-N-VA’ers) met NVA op. Nicole Van Aalst.

Had De Gucht junior nog geen echte Aalsterse bijnaam, dan is hij nu voorgoed gelanceerd. Het Jonk van den Donk. Wie weet ligt er daar geen plekje bouwgrond meer…

Op de boekenplank van de schepenen ontdekte de zaal allerlei aangepaste literatuur van de stadsbstuurders. Ann Van de Steen leest zo graag ‘Mijn Kleine Oorlog’ en interieurboeken voor haar ‘Socialisme in het Salon’. Iwein De Koninck leest blijkbaar nog steeds kinderboekjes en op de burgerlijke stand lezen ze ‘Mia Maaikes Obscène Jeugd’. Ook in Kerksken graag gelezen lectuur.

Tijdens het jaarlijks obligate medisch onderzoek voor stadhuispersoneelsleden, ontdekte Dr. De Pauw dat er te weinig rode bloedlichaampjes in het bloed van Dylan Casaer zitten. En dat voor een socialist.

Om er wat beweging in te krijgen mochten de schepenen oefenen voor het vendelzwaaien tijdens de 11-jui viering, waarvan veel Aalstenaars vrezen dat het zal terugkeren, op Vredon en Alkuone na. De meest opvallende waren de socialistische vlag na de partijgevechten in stukken en flarden, de Congolese vlag voor Sarah Smeyers op het OCMW, de O.L.Vrouw van Moorsel met blote borsten voor Ilse Uyttersprot en als kers op de taart…. Karim Van Overmeire met een Belgische tricolore vlag. Alleen in Aalst kan dit met carnaval.

Een muzikaal hekellied van Gilles Van Schuylenbergh op het weren van het Frans in de ajuinstad, kende veel bijval, in de Nederlandse betekenis van het woord. In het Aalsters is dat immers charcuterie, Boival.

De vlot lopende zitting, met misschien wat teveel humor over hetzelfde thema, eindigde met een optocht van de Vlaamsche Jugend eind jaren ’30. De Duitse Pruisische pinnen ontbraken niet bij de muzikanten. Er kwam zelfs wat moraal aan te pas… dat de N-VA niet moet overdrijven in Aalst…

De sfeer zit er in, de liberale Cantinières deden hun rondgang, de Jefkes dansten  zich te pletter en de volkse spagettifuif in de Brug was een volkstreffer. Het laatste moment in vier dagen dat een pint aan 1 euro kon genuttigd worden.

Aalst Ajoin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here