Don Boco Bezinning voor gevangenen Nieuwe Wandeling

don bosco

Gent (redactie/mas) Donderdag 31 januari, komt een Don Boscobeeld uit Turijn, met daarin een relikwie van de heilige, aan in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Op 15 januari begon het beeld zijn tocht door Vlaanderen en Nederland. Maar het is al veel langer op pelgrimstocht.

De reis rond de wereld begon in 2009. Het beeld trekt als in een estafettetocht door de 130 landen waar salesianen werkzaam zijn. Het is de bedoeling dat het in 2015 opnieuw in Turijn aankomt, wanneer wereldwijd de 200ste verjaardag van de geboorte van Don Bosco gevierd wordt.

De pelgrimstocht van het beeld wil oproepen tot een levendige en inspirerende vertaling van het gedachtegoed van Don Bosco naar onze context. Don Bosco staat voor een totaalopvoeding als voorbereiding op het leven, waarbij de geloofsdimensie er niet op geplakt wordt, maar echt geïntegreerd is. Er zijn vier concrete pijlers: elk werk van Don Bosco is tegelijk een huis, een speelplaats, een school en een parochie – wat staat voor een warme omgeving, een plek om zich uit te leven, een omgeving om verantwoordelijkheid te leren opnemen en een geloofsruimte.

Donderdagavond verhuist het beeld naar de gevangenis Nieuwe Wandeling in Gent. In aanwezigheid van de provinciaal van de salesianen, Mark Tips, en de bisschop van Gent, mgr. Luc Van Looy, zullen de gedetineerden die dit wensen in een bezinning kunnen kennismaken met het leven en de bezieling van Don Bosco.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here