N-VA vraagt open geest rond tarieven De Lijn

De N-VA wil het debat over de mogelijke aanpassingen van de tarieven bij De Lijn in alle sereniteit te voeren. Lies Jans vraagt dat er op voorhand geen exclusieven gesteld worden.

Vervoersmaatschappij De Lijn moet op zoek naar extra inkomsten. Een verdere beperking van het aanbod is moeilijk haalbaar. Toch dienen, zoals bepaald in de beheersovereenkomst, de kosten meer gedekt te worden door eigen inkomsten.

“We juichen de houding van vakbonden en belangengroepen toe. De Trein-Tram-Bus vereniging en OKRA lieten in het verleden al verstaan dat een verhoging van de inkomsten, mits het handhaven van sociale correcties voor hen geen taboe is. Nu sluiten vakbonden ABVV en ACV zich hierbij aan.” zegt Lies Jans. “Het is van belang dat dergelijke mogelijke beslissingen kunnen steunen op een breed maatschappelijk draagvlak. We hopen dat alle politieke partijen dit debat met dezelfde open geest benaderen,” aldus Jans.

“Het uiteindelijke doel is wel duidelijk: de kostendekkingsgraad moet stijgen met behoud van de sociale tarievenpolitiek. Ook in Brussel (MIVB) en WalloniĆ« (TEC) heeft men correcties doorgevoerd. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat de reeds betalende reizigers nog meer moeten betalen”, besluit Lies Jans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here