Aalst: Burgemeester D’Haese opent zijn eerste tentoonstelling

8jg8_nr01ChristophDHaese

Aalst (redactie/mas) Het derde weekend van het jaar en de burgemeester kampt al met een drukke agenda. Als je nieuw bent wilt iedereen je zien en aanwezig zijn op een activiteit. Zo opende Brugemeester Christophe D’Haese (N-VA) vrijdagavond 18 januari zijn eerste tentoonstelling… in Herdersem in de Faluintjes.

Een tentoonstelling ter gelegenheid van de eerste kermis van het jaar in Aalst, de Sint-Antoniuskermis in Herdersem, ter gelegenheid van de naamdag van St. Antonius Abt. Je weet wel die met het varken. Maandag verkopen ze er de traditionele varkenskoppen.

D’Haese opende samen met zijn erfgoedschepen Karim Van Overmeire, de tentoonstelling over de “Verkiezingen in de Faluintjes van 1830 tot net voor de fusie 1976.” Een tentoonstelling opgezet door de Heemkundige Kring de Faluintjes. Erfgoedkundig een pareltje.

Het was geen toeval dat D’Haese zijn eerste tentoonstelling opende in de Faluintjes. “Ga veel naar uw deelgemeenten als stadsmens” hadden ze hem meegegeven bij het aanvatten van zijn mandaat. Zeker de Faluintjes die 30 van de 36 jaar de burgemeester van Groot-Aalst mochten leveren. “Met vader en dochter Uyttersprot en Anny De Maght hebben de Faluintjes altijd goede burgemeesters geleverd. Ik ga proberen op zijn minst even goed te doen, hopelijk beter…” aldus de burgervader.

“De vrees dat Aalst de nieuwe stad in 1977 zou domineren was ongegrond” aldus D’Haese. “De stedelingen kregen stilaan het gevoel dat ze door de Faluinjtes gedomineerd werden” grapte hij.

Na de toespraken verliet hij snel de zaal zich verontschuldigend nog andere verplichtingen te hebben die avond. Als je volksburgemeester wilt zijn, vraagt dat zware inspanningen. De laatste die avond was ‘zijn’ nieuwjaarsreceptie van N-VA Aalst. De dagen van een burgemeester kunnen lang zijn. Moeder de vrouw en de kinderen kunnen er alvast beginnen aan te wennen…

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here