Beleef de Gouden Eeuw in Amsterdam

amsterdam

Aalst (redactie/mas) 2013 wordt voor de stad Amsterdam een bijzonder jaar: naast de viering van talrijke jubilea van culturele instellingen, het 400-jarig bestaan van de grachten, worden grotere en kleinere evenementen georganiseerd voor bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland.  

De tentoonstelling De Gouden Eeuw, proeftuin van onze wereld, vertelt het fascinerende verhaal van de Gouden Eeuw. Een eeuw van wereldhandel, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, economische bloei, rijkdom, zilver, regenten, culturele en religieuze diversiteit, florerende wetenschap, hoogwaardige schilderkunst en de aanleg van de Amsterdamse grachtengordel. Maar het is ook een eeuw van slavernij en oorlog. De eeuw dat wat we vandaa Vlamingen noemen, massaal naar Amsterdam vluchtten.

In het Amsterdam Museum wordt het verhaal van de Nederlandse Gouden Eeuw boeiend in beeld gebracht aan de hand van de nieuwste multimediatechnieken en een groot aantal historische topstukken van onder andere Rembrandt, Pieter de Hooch, Maerten de Vos, Dirck Hals en Melchior d’Hondecoeter.

info: www.amsterdammuseum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here