onder de Schelde werkt Infrabel aan veilige spoortunnel

Aalst (redactie/mas) Infrastructuurbeheerder Infrabel investeert ongeveer 30 miljoen euro in nog meer veiligheid in de Kennedyspoortunnel. Dat is een belangrijke spoorwegtunnel onder de Schelde ten zuiden van Antwerpen.

Zo worden er in eerste instantie brandwerende panelen en een nieuwe noodverlichting geplaatst. Gedurende een twintigtal weekends zullen er geen treinen kunnen rijden in de tunnel. Om de reizigers te helpen is er een alternatieve treindienst en zijn er ook vervangbussen voorzien.

De Kennedytunnel werd door koning Boudewijn officieel geopend in 1969. Meer dan 40 jaar later moet de veiligheidsinfrastructuur van de spoortunnel gemoderniseerd worden. In een eerste fase zal Infrabel brandwerende panelen plaatsen tegen de wanden en het dak van de spoortunnel. Er wordt ook een
nieuwe noodverlichting geplaatst en de betonnen koker wordt, tenslotte, grondig geïnspecteerd. In een latere fase zal Infrabel ook een nieuwe evacuatieschacht en diensttrap bouwen. Tenslotte worden er ook nog bijkomende veiligheidsuitrustingen geïnstalleerd. Al deze investeringen, zo’n 30 miljoen euro, zullen de spoortunnel nog veiliger maken.

info: www.railtime.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here