Aalst geeft noodnummer vrij voor wie problemen heeft met water

Aalst (redactie) Door de aanhoudende regen van de voorbije dagen is de grond verzadigd en kunnen de beken het water niet meer slikken. De Ledebaan en de Vijverstraat in Hofstade staan blank. Er zijn momenteel geen woningen bedreigd. 

De toestand is nog niet kritiek, maar de hulpdiensten staan paraat om in te grijpen. Ook de Dender staat hoog, maar het alarmpeil is niet bereikt. Aangezien de toestand momenteel stabiel is, worden er geen zandzakjes bedeeld. De strategische voorraad wordt aangewend als de toestand verslechtert.

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) meldt dat het ergste voor dit weekend voorbij is. Het peil van de Dender is momenteel aan het zakken. Tot 3 uur deze nacht wordt er lichte regen verwacht, zo’n 5mm neerslag, nadien wordt het droger. De VMM zet alles in het werk om de zijlopen van de Dender te ledigen zodat de wachtbekkens terug capaciteit hebben voor het hoogwater van dinsdag 25 december.

De Brandweer vraagt bestuurders om niet door straten te rijden die blank staan, zowel voor hun eigen veiligheid als om het waterpeil stabiel te houden.

Burgers kunnen terecht bij de meldkamer van de Brandweer op het nummer  053 73 26 11. Op de site www.overstromingsvoorspeller.be kun je de toestand op de voet volgen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here