Wil Vervotte terug naar bloemetjes en bijtjes ?

Vervotte, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, neemt in een mededeling openlijk afstand van de nieuwe voorlichtingscampagne van Sensoa. Jan Roegiers (SPIRIT) betreurt de reactie van minister Inge Vervotte op de nieuwe voorlichtingscampagne.. Deze campagne is het langverwachte antwoord van de Vlaamse overheid op vragen rond seksuele gezondheid en relationele beleving.

Dat antwoord was wel erg dringend geworden aangezien het aantal HIV-besmettingen en ongewenste (tiener)zwangerschappen jaar na jaar alle records blijkt te breken. Vlaams Volksvertegenwoordiger Jan Roegiers heeft een interpellatieverzoek ingediend en zal de minister ondervragen over haar uitspraken.

Om de zoveel jaar zijn de reacties op sensibiliseringscampagnes helaas variaties op eenzelfde thema. Zet 'm op, eerst bla bla, dan boem boem,. Elke campagne rond de bespreekbaarheid van seksualiteit blijkt controversieel te zijn en krijgt heel wat tegenwind uit rechtse en conservatieve hoek. Het is wel uniek dat de bevoegde minister zich afzet tegen een grote preventiecampagne. Roegiers betreurt dit omdat de resultaten van vorige campagnes positief werden geëvalueerd.

"Misschien kan Inge Vervotte laten vastleggen dat de communicatie terug rond bloemetjes en bijtjes moet gaan. Ik dacht dat deze jonge minister een madam van de wereld was", aldus Jan Roegiers. "Laat de CD&V zich leiden door de ouderwetse (katholieke) moraal die seks enkel ziet als gericht op de voortplanting, neen toch? Ik weiger te geloven dat de minister solliciteert voor de titel van Heilige Maagd van Vlaanderen."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here