FRANSE DROOM WORDT NACHTMERRIE

Het echtpaar Charles vond in de wijnregio bij de stad Bordeaux hun droomplek onder de Franse zon. In plaats van hun droom te verwezenlijken en een bed & breakfast te beginnen, zorgde hun plaatselijke aannemer voor een nachtmerrie en een financiële put.

Marc Charles en Martine Peters woonden in de omgeving van Luik maar kozen voor een plek onder de zon in de omgeving van Bordeaux. Marc is Franstalig, Marine is Nederlandstalig en samen spreken ze ook nog Duits en Engels, genoeg om internationale toeristen te ontvangen in hun geplande bed & breakfast. Het charmante huis in het dorp Frontenac diende verbouwd te worden en daarom namen ze een plaatselijke aannemer onder de arm.

Toen de werken moesten beginnen, bleek de aannemer naar Zuid-Amerika gevlucht te zijn, samen met de 15.000 euro die Marc en Martine al betaald hadden. Het echtpaar was even alle moed kwijt maar bleef niet bij de pakken zitten. Om hun spaargeld te recupereren en hun plannen toch te realiseren, startten Marc en Martine in Bordeaux een Belgische frituur. “Dat was meteen een succes” lacht Marc nu “we verkochten garnaalkroketten, frikadellen en natuurlijk de beste frieten van de stad.” Door hun initiatief kon het echtpaar overleven en ook de bank overtuigen voor een lening om hun oorspronkelijke plannen te realiseren.

Sinds vorige zomer is de frituurperiode afgesloten en ontvangen Marc en Martine, met drie jaar vertraging, gasten in hun charmante Domaine du Mayne, tussen de wijngaarden. (www.domainedumayne.com)

Starten met een bed & breakfast in binnen- of buitenland blijft voor heel wat landgenoten een droom. Om zo een project te realiseren is heel wat voorbereiding vereist. Tijdens de komende B&B EXPO, die voortaan deel uitmaakt van het Antwerpse Vakantiesalon, worden verschillende gratis workshops voor starters in binnen- en buitenland aangeboden. Daarenboven organiseert de beurs ook verschillende ontmoetingen met Belgen die al in het buitenland gestart zijn. Deze activiteiten worden georganiseerd door vertrouwde organisaties zoals Logeren in Vlaanderen, Bestchambresdhotes.com,..

Naast de informatie voor starters vinden bezoekers aan B&B EXPO en het Vakantiesalon van Vlaanderen ook tientallen standen met informatie over luie of actieve vakanties in bed & breakfasts en kleine charmehotels in binnen- en buitenland. Een van die nieuwe charmeadresje is alvast Domaine du Mayne.

Praktisch: Vakantiesalon Vlaanderen en B&B EXPO vinden van 24 januari tot 28 januari 2013 plaats in Antwerp Expo, Antwerpen. Meer informatie, programma van de workshops en reductiebon op www.vakantiesalon-vlaanderen.be en www.bbexpo.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here