KLOOSTER VAN AUGUSTIJNEN GENT WORDT MODERN CONGRESCENTRUM

Gent (redactie/mas) De Augustijnen in Gent blazen de oorspronkelijke functie van hun historisch klooster nieuw leven in. Zij willen er voortaan een inspirerend en historisch kader bieden voor vorming en congressen in de 21ste eeuw.

Met een grote congreszaal, vier seminariezalen, twee kleine vergaderzalen en een professioneel uitgeruste keuken creëren ze een unieke plaats voor ontmoeting en uitwisseling in hartje Gent.

In het Sint-Stefanusklooster van de Augustijnen, in het centrum van Gent, wonen nog steeds 10 paters. Zij hopen hun klooster – van oudsher een opleidingscentrum voor novicen – een vernieuwd elan geven. Dat resulteerde in ‘Vzw Thagaste – Trefpunt Augustijnen’ (www.thagaste.be), een modern congrescentrum.

Naast congres-, seminarie- en vergaderzalen beschikt het centrum nog over prachtige pandgangen en een binnentuin die zich uitstekend lenen tot receptie- en feestruimte of waar kunstenaars hun werken in een uniek kader kunnen tentoonstellen. Thagaste staat voor de geboorteplaats van de H. Augustinus, waar hij een gemeenschapshuis oprichtte voor ontmoeting en vorming.

Door zijn unieke kunstwerken permanent tentoon te stellen neemt het klooster van de paters Augustijnen bovendien een tweede belangrijke functie op zich als ‘Open Monument’. Ook hier sluiten de paters opnieuw aan bij hun oorspronkelijke opdracht, door bij te dragen tot de historische vorming van hen die het klooster bezoeken.

De Augustijnen verliezen bovendien hun ‘sociale’ opdracht niet uit het oog. Om het congrescentrum optimaal te ondersteunen, werd voorzien in een professioneel uitgeruste keuken. Vanaf nu werkt deze keuken samen met Duet, een project dat prat gaat op zijn bewust mensgericht ondernemerschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here