Aalst stoomt horeca klaar voor nieuwe geluidsnormen

Aalst (redactie/mas) Horeca-uitbaters en organisatoren van evenementen moeten zich voorbereiden op de nieuwe regelgeving rond geluidsnormen voor het spelen van muziek. De stad nodigt hen uit op een infosessie woensdag 5 december.

Vanaf 1 januari 2013 gelden in Vlaanderen geluidsnormen voor muziekactiviteiten. Deze regelgeving over het maximale geluidsniveau geldt voor alle muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor publiek en waar elektronisch versterkte muziek wordt gespeeld. Dat wil zeggen dat iedere openbare activiteit met opgenomen muziek (bv. cd’s, mp3…) of elektronisch versterkte livemuziek (bv. liveoptredens met microfoons, versterkers,…) onder de regelgeving valt. De geluidsnormen gelden dus voor een café met gewone achtergrondmuziek, een fuif in een zaal of een tent, een feestzaal, muziek in een fitnesszaal, een dansvoorstelling, een eetfestijn met achtergrondmuziek, een theatervoorstelling met muziek, een optreden in een grote of kleine zaal, een festival in open lucht….

Kom naar infosessie 
Voor horeca-uitbaters en organisatoren heeft dit gevolgen. De stad wil hen dan ook zo goed mogelijk informeren. Speciaal voor hen organiseert de stad Aalst een infosessie over deze nieuwe geluidsnormen. De infosessie vindt plaats op woensdag 5 december om 10 uur in de studio van de Werf (-1ste verdiep).

Voor wie?
Iedereen met een zaak die nooit boven 85 decibel wil gaan kan gerust thuisblijven. We denken daarbij aan restaurants met de radio op volumeknop 1. Wie tussen 85 db en 95 db wil produceren (ook al is dat maar af en toe), en dat is eigenlijk toch wel 80% van alle horecazaken heeft er alle belang bij aanwezig te zijn. Want zij moeten zich voor 1 januari
2013 aanmelden. Allen die nu al Vlaremplichtig zijn en dus een milieuvergunning hebben, hadden al moeten registreren voor 1 september. Wie dit nog niet gedaan heeft, komt dus best zeker en vast naar de infosessie.

Ook voor organisatoren van evenementen is de infosessie een absolute aanrader. Ook voor activiteiten die 95 decibel overschrijden, zoals fuiven en openluchtconcerten, zijn er immers nieuwe regels van toepassing.

De infosessie: woensdag 5 december om 10 uur in de studio van de Werf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here