Paus: brandjes blussen

De Heilige Vader kan voortaan alle brandjes blussen in Vaticaanstad want sinds kort heeft de vloot van het brandweerkorps van Vaticaanstad er een nieuw voertuig bij. Het gaat om een Falcon Fire Fighting van IVECO Magirus, een dochterbedrijf van de IVECO groep gespecialiseerd in brandweerwagens.

Gedelegeerd bestuurder van IVECO, Paolo Monferini, en voorzitter van de stichting CRT, Andrea Comba, overhandigden het voertuig op 15 maart aan Paus Benedictus XVI. Het initiatief was het resultaat van een samenwerkingsverband tussen IVECO en de stichting CRT. De stichting, een private nonprofitorganisatie van de Cassa di Risparmio di Torino, werkt reeds geruime tijd samen met de Piemontese autoconstructeurs door middelen voor de Civiele Bescherming te helpen financieren.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/pauss2.jpg[/img]

De Falcon 1000 van de Paus was het eerste exemplaar van het nieuwe model dat speciaal werd ontwikkeld voor interventies in moeilijke omstandigheden op de weg. Het voertuig is uitgerust met de meeste moderne brandweeruitrusting en is dankzij zijn kleine afmetingen en gemakkelijke wendbaarheid uiterst geschikt voor interventies in kleine straatjes. De Falcon 1000 werd ontwikkeld om als eerste op de plaats van de brand aan te komen en de brand onder controle te houden. Hij werd gebouwd op een Daily-chassis met dubbele cabine en 2 deuren aan elke zijde en biedt plaats aan een 6-koppig team. Daarom is het de perfecte combinatie van een brandweer- en reddingsvoertuig dat snel op een noodgeval kan inspelen in een stedelijke omgeving.

Of de Paus dit mooie pompierwagentje ook als Pausmobiel zal gebruiken konden onze bronnen in het Vaticaan niet bevestigen.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/pauss1.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here