Indiaase autoriteiten niet te spreken over ontbloting

Indiaase autoriteiten reageerden vorige week woedend over twee gevallen van ontbloting die zich tijdens de Indiaase Lakme Fashion Week voordeden. Zij hebben gedreigd de organisatoren van het evenement te vervolgen, mocht blijken dat de "ongelukken" expres gebeurden.

Gedurende de shows lieten twee modellen per ongeluk respectievelijk een ontblote borst en bil zien. Sindsdien heeft de Indiaase pers meer aandacht besteed aan deze incidenten dan aan de mode zelf. Voor een evenement als Lakme Fashion Week, dat nog in opkomst is, is deze 'negatieve' pers vrij schadelijk.

"Als we erachter komen dat deze incidenten niet ongelukken waren, zullen we actie ondernemen tegen de organisatie van de mode shows," zei adjunctminister van de staat Maharashtra, RR Patil. Al enige tijd is Mumbai onderhevig aan sancties van lokale politici die vol preutse overtuiging alle vormen van ontbloting trachten uit te roeien.

De ontwerpers vinden echter dat men zich druk maakt om niets. "We willen niet dat iedereen gesluierd rondloopt," zei ontwerper Narendra Kumar tegen The Indian Express. "We mogen gelukkig zijn dat we in een vrij land leven. (Wat de modellen overkwam) was duidelijk een ongeluk." (www.fashionunited.be).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here