Happy slapping gaat van kwaad tot erger

De voorbije weken zijn er in ons land 2 gevallen aan het licht gekomen van Happy Slapping. In Nederland 5. Meer en meer duiken er filmpjes op waar jongeren elkaar meppen voor de leute. Deze filmpjes worden dan door de daders zelf op een, meestal gratis server op internet gezet. Hiermee willen de daders opscheppen bij vrienden en klasgenootjes.

De politie heeft veel bedenkingen over deze filmpjes die de jongeren "happy slapping" noemen. Het is een zeer onterechte term omdat daar de indruk wordt gewekt dat er iets leuks heeft plaatsgevonden, maar nadien blijkt dat het echte rake klappen zijn die ze het slachtoffer toedienen.

Zo zijn er in Nederland een tiental dagen geleden drie 14-jarige jongens uit Haarlem aangehouden. Ze zouden een knul van bijna zestien jaar afgeranseld hebben terwijl ze hun daden met een mobiel telefoontje filmden. Het slachtoffer heeft aan de happy slapping letsel aan zijn pols en sleutelbeen overgehouden. De Nederlandse politie heeft de drie verdachten ingesloten en zegt bijzonder waakzaam te zijn indien er nog filmpjes opduiken van deze aard.

Dinsdag aanstaande is er een uitzending op VTM (Telefacts) over het fenomeen "happy slapping".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here