Bart De Wever denigrerend over Aalst Carnaval

Aalst (redactie/mas) “Aalst, we zijn de grootste: nu moet ik zeker weer naar dat carnaval”, zijn de woorden die Bart De Wever sprak op zondagnamiddag 14 oktober . Op scherm zag hij de uitslag van Aalst binnenlopen in zijn ‘war-room’ in de kelder van het Ramada Plaza Hotel op de Desguinlei.

Kristof Windels, journalist van De Morgen, die Bart De Wever sinds dit voorjaar mocht volgen, verklaart dit in de vijfdelige reeks ‘De slag om Antwerpen’ in De Morgen. Het wordt niet tegengesproken.

Ooit was Bart De Wever op uitnodiging van Mia De Bouwer aanwezig tijdens de zondagse carnavalstoet. Hij zat toen naast haar op de hoofdtribune op de Grote Markt.

De vraag is: klinkt dit zinnetje denigrerend? Belg.be contacteerde vandaag 5 therapeuten en psychologen en allen zijn ze het er over eens dat het negatief geformuleerd is. Zeker met het woord ‘moeten’ en ‘weer’…

We zullen zien of de Aalsterse humor de Keizer van Antwerpen in de toekomst nog zal aanspreken. Rondvraag in de carnavalhallen leert dat ‘wie tegen zijn goesting komt, beter wegblijft.’ En als hij komt, zullen er zeker Losse Groepen zijn die hem aan zijn uitspraak zullen herinneren. Oilsjt is Oilsjt. De Wever of niet. Daar zal aan de Dender niet veel aan veranderen. Zelfs niet met een N-VA burgemeester, een Aalstenaar in hart en nieren. Een en al typische Aalsterse spot in zijn lijf.

 

 

4 REACTIES

  1. De Wever maakt een grapje en een blauwe journalist probeert er een schandaal van te maken.

    Denken jullie nu echt dat wij lezers zo dom zijn om daarvoor te vallen? Oeh, hij gebruikt het woordje “moeten”! En hij zegt zelfs “weer”! Bel rap naar ne psychiater!!
    Komaan he. En intussen weer een gelegenheid om wat leugens te verspreiden in de carnavalhallen. Is dat jullie idee van journalistiek?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here