Koninklijke Harmonie Vooruit stelt nieuwe CD voor

Vorige week stelde het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit zijn nieuwe CD voor. Het kersverse schijfje wordt uitgegeven onder het label World Wind Music, waardoor de CD internationaal ruim verspreid wordt van Noorwegen tot Singapore. Filip Santy, strategisch directeur van de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie kreeg de eer de CD voor te stellen. De CD is de live-registratie van het concert dat Vooruit gaf tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Met dit concoursoptreden werd Vooruit wereldkampioen in de allerhoogste afdeling op één van de belangrijkste internationale wedstrijden voor blaasorkesten.

Al van bij het eerste werk, Symfonische Metamorfosen van Paul Hindemith maakt Vooruit indruk. De verste uithoeken van het brede klankenpalet van het harmonieorkest worden verkend. Het tweede werk op de CD, Variations on a Pentatonic Theme was het plichtwerk in de Concertafdeling van het voorbije Wereld Muziek Concours. Met het derde en laatste werk, Monumentum Pro Umbris van Sydney Hodkinson is er ook een link naar de internationale compositiewedstrijd "Harelbeke Muziekstad". Het schilderij "Metamorphosis of Narcissus" van Salvador Dalí op de hoes is een duidelijke verwijzing naar het eerste werk op de CD. Muziek en klankkleur ondergaan een voortdurende metamorfose, net als de achterliggende boodschap in één van Dalí's bekendste schilderijen.

Op vrijdag 10 maart treedt Vooruit op met Bart Vandenbogaerde, een Harelbeekse virtuoos die wereldwijd als solist mocht optreden. Zondag 12 maart organiseert Vlamo West-Vlaanderen de jaarlijkse solistenwedstrijd in de Harelbeekse muziekacademie. En op dinsdag 23 mei legt Pieter Vandenberghe zijn eindexamen voor euphonium af aan het Conservatorium van Gent. Vooruit zal hem dan ook met trots begeleiden op dit examen. Op zondag 2 juli organiseert Vooruit een concert in het Cultureel Centrum het Spoor in Harelbeke met als solist Jeroen Berwaerts. Deze jonge Belgische trompettist is een internationale carrière aan het maken en speelt regelmatig bij de Berliner Philharmoniker. Daarna staat van 5 tot en met 9 juli een concertreis naar Oostenrijk op het programma. Na de vakantie start dan de voorbereiding voor de compositiewedstrijd Harelbeke Muziekstad. De nieuwe CD "The Winning Concert" kost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here