Catharina Segers loopt trappen om boekentoren te redden

Op 16 september 2005 werd beslist dat onze Boekentoren, de vierde toren van Gent en pronkstuk van Henri Van de Velde, eindelijk zou worden gerestaureerd. Hiervoor is echter nog veel geld nodig, meer bepaald 30 miljoen euro. Vele Gentenaars dragen met plezier hun steentje bij.

Schepen Catharina Segers: "Ik wil me uiteraard ook inzetten voor de renovatie van de Boekentoren. Als sportambassadrice van de stad zet ik daarom mijn schouders onder een sportieve actie". Catharina Segers wil de Gentenaars laten kennismaken met de discipline 'trappen lopen'. Dit is een onderdeel van het Belgisch kampioenschap voor brandweermannen. Die doen de test in volledige brandweeruitrusting maar voor u hoeft dit natuurlijk niet.

Deze sportieve actie gaat door op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart in flatgebouw Belvédère aan de Watersportbaan (Belvédèrestraat). Dit is immers ook het gebouw waar de Gentse brandweer oefent en waar het Belgische Kampioenschap trappen lopen voor brandweerlui tweejaarlijks doorgaat. Met zijn 19 verdiepingen en 304 treden komt dit gebouw in de buurt van de Boekentoren, die 24 verdiepingen en 352 treden telt. Op vrijdag starten we om 12u en op zaterdag om 9u, telkens tot 18u. Deelnemen kost 1 euro. Sinds de laatste tariefverhoging van De Lijn kan u voor die prijs zelfs de tram niet nemen, tenzij in voorverkoop.

Schepen Catharina Segers: "Maar, om zoveel mogelijk mensen op de been te brengen, heb ik ook uw steun nodig! Door de aanwezigheid van bekende Gentenaars en bekende sporters kunnen we immers nog meer mensen overtuigen om te komen trappen lopen. Daarom wil ik u ook vragen of u van de partij wilt zijn op de trappenloop ten voordele van de Boekentoren".

Voor meer informatie kunt u terecht bij op het secretariaat van schepen Catharina Segers bij Vanessa De Vuyst, op het nummer 09/266 50 77 of via e-mail secretariaat: vanessa.devuyst@gent.be
Als u in in de gebied Gentbrugge – Gent centrum – Zwijnaarde – Sint-Denijs – Drongen woont dan kan u misschien ook terecht bij de voorzitter van de VLD Gentbrugge via guido.van.peeterssen@telenet.be. Zo kan u misschien afspreken om uw kaarten eens bij u thuis binnen te steken.
Link: VLD Gentbrugge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here