DAGBOEK: De reis naar de Filipijnen, aflevereing1

De Reis…

Om het mezelf gemakkelijk te maken nam ik de trein vanuit Denderleeuw naar de luchthaven. Zonder overstappen rij je makkelijk, na een trip van 45 minuten, de luchthaven “Brussels Airport” in. Vanuit het station kan je zo de lift nemen naar de vertrekhal. Ik weet dat de rij van Qatar Airways zich helemaal achteraan bevind en er meestal voldoende personeel aanwezig is om het inchecken vlot te laten verlopen. Het is deze keer niet anders. Er staan een dertigtal passagiers voor mij, maar binnen het half uur ben ik op weg naar de gate.

Anderhalf uur voor het vertrek van de vlucht ben ik ter plaatse, tijd om een heerlijke koffie te nuttigen want het weer buiten was “masyado” verschrikkelijk. Ontime checkten we in.

Zoals gevraagd zit ik aan het raam en tegen mij komt een jonge vrouw zitten. Ze is heel stil.

Een beetje later komen de stewardessen rond. Ik vraag mij een biertje en krijg een “Heine-ken”, lekker bier, vooral als je niet dronken wil worden;o)). De Steward die mij inschenkt Wil zijn werk blijkbaar iets te vlug doen en het schuim gaat over mijn drinkbeker. Enkele druppels belanden op mijn broek. Hij verontschuldigt zich en de medepassagier lacht heimelijk. Het bekertje wordt overgegoten en de rest van de pot van 33cl zet ik ertegen.

Ik zie echter vocht vanonder mijn beker komen en blijkt deze onderaan gescheurd te zijn ;o)) Dit moest mij natuurlijk weer overkomen. Ik krijg twee andere bekers voor de zekerheid en deze Keer lukt het wonderwel. Ik raak aan de praat met de dame naast mij. Ze is afkomstig uit Slovakije, Bratislava en werkt als “Legal officer” voor haar Ministerie aan de Europese Gemeenschap te Brussel. Haar man werkt ook in het Ministerie, maar dat van Financiën in

Bratislava. Zij hebben dus een lange afstandshuwelijk en ontmoeten elkaar destijds in Marokko. Ze vertelde mij dat zij dacht dat ik eruit zag als een geheim agent, maar 007 is voor mij ook maar fictie. Ze woonde voor haar werk ook een paar jaar in het woelige Uganda. Ze was voor de eerste keer op weg naar de Filipijnen en moest naar een congres in Cebu. Zelf ga ik voor mijn gezondheid naar de archipel. Het weer is er warm en vochtig, dat doet goed aan mijn spieren en knoken. Bovendien kunnen de vulkanische zwembaden en de overvloedige wellness nog een extra touche geven aan het geheel.

De Schrijver Yvan

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here