Jill Verzelen wint Michel Casteelsprijs voor cursiefjes

Donderdagavond werden in het Gentse stadhuis de Michel Casteelsprijs voor cursiefjes en de Polleke Pluymprijs uitgereikt. Bedoeling van de prijsuitreiking is het cursiefje in de belangstelling te brengen. Dit jaar stond het thema 'Een feestelijke gebeurtenis' voorop, volgend jaar wordt dit 'Gent' in de ruimste betekenis. En dat de winnaars van deze dertiende editie allen vrouwen zijn heeft niets met het getal 13 te maken, want ook vorig jaar waren alle winnaars winnaressen.

Jill Verzelen uit Oostakker is maatschappelijk assistent en werkt bij studieadviespunt Gent "De Stap". Zij won met haar cursiefje De koe zegt 'a woef joe' de Michel Casteelsprijs en meteen ook 250 euro en een boekenpakket. Bovendien wordt haar cursiefje van de winnaar gepubliceerd in het officiële programmaboekje van de Gentse Feesten.
Danielle Eeraerts uit Gent won met 'Vacqueras, 14 juli' de Polleke Pluymprijs. Zij ontvangt 125 euro en een boekenpakket. Danielle is erg actief in de sociale sector, met het Buurtwerk Brugse Poort en met initiatieven zoals "De Schuunsgreivers" en buurtkrant "Tiens tiens".
Tenslotte was er nog een aanmoedigingsprijs van 75 euro voor de best gerangschikte kandidaat. Inge Suys uit Gentbrugge behaalde met haar cursiefje 'Hiep Hiep Hoera' de derde plaats en kreeg er net zoals de anderen een boekenpakket bovenop.

Jurylid Machar Van Geyt: " Er waren dit jaar 28 inzendingen van een opmerkelijk hoge kwaliteit, maar er waren opvallend minder inzendingen dan de voorbije jaren. De inzendingen beperkten zich tot kandidaten uit de Gentse regio. Toch viel ook weer een inzending uit Amsterdam te noteren. Door een wijziging in de themakeuze, door van het onderwerp "een feestelijke gebeurtenis" af te stappen, hopen we een ruimer geïnteresseerd schrijverspotentieel aan te boren". Het boek 'Schuinschrijverij – 10 jaar Michel Casteelsprijs voor cursiefjes 1993-2002' is nog steeds te koop voor 6 euro in de Stadswinkel of bij de Dienst Feestelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here