Aalst (redactie) Op donderdag 27 september opent de eerste Oost-Vlaamse vestiging van Brico PLAN-IT de deuren op de Ottergemse Steenweg Zuid in Gent. Met een aanzienlijke investering en de creatie van maar liefst 85 jobs draagt de doe-het-zelf detailhandel voor amateur- en professionele klussers bij aan het groeiende belang van de Zuidrand voor de ontwikkeling van Gent.

Het ontwerp van de winkel werd volledig afgestemd op de Arteveldesite op en rond de Ottergemse Steenweg Zuid. Het concept verschilt sterk met dat van een klassieke doe-het-zelf winkel. De opdeling in een afdeling “fun shopping” (decoratie) en “run shopping” (elektriciteit en kleine materialen) verfijnt de bezoekervaring van de klant, net als de tuinafdeling – een universum op zich – en de drive-in voor bouwaankopen waar bezoekers zware aankopen onmiddellijk kunnen inladen.

Er wordt daarbij gemikt op een zo groot mogelijke keuze voor de klant – tussen zo’n 60.000 producten. Bouwheer Ghelamco realiseerde een ambitieus streven: een gebouw neerzetten dat architecturaal zijn voet kan zetten naast het nieuwe Arteveldestadion aan de overkant van de Steenweg.

Tegelijkertijd werd heel wat parkinggelegenheid gecreëerd, waardoor het gebouw op een sokkel komt te staan. Duurzaamheid staat ook voorop met een groen dak en veel begroeiing.