Aalst veiligste stad van Vlaanderen.

Aalst. (redactie/De Morgen)  Aalst mag zich de veiligste centrumstad van Vlaanderen noemen. De kans dat je tussen de ajuinen het slachtoffer wordt van een misdaad is twee kleiner dan in Gent en Antwerpen. Dit blijkt uit verschillende studies, begeleid door de politicologen Herwig Reynaert (Ugent) en Patrick Stouthuysen(VUB).

Ook op het vlak van verkeersveiligheid scoort Aalst even voortreffelijk. Tussen 2007 en 2009 vielen er vijf zwaargewonden en doden per jaar10.000 inwoners. Aalst scoort daarmee zelfs beter dan Leuven, tot 2006 de koploper inzake verkeersveiligheid.

Dat Aalst de laatste zes jaar een dienst mobiliteit uitbouwde, onder leiding van de eerste Aalsterse schepen voor mobiliteit Johan Stylemans (Open VLD) zal hier wel niet vreemd aan zijn. De schepen kreeg afgelopen woensdag op een mobilitietsdebat van de Fietserbond nog pluimpjes van alle partijen.

Ook burgemeester Uyttersprot vindt de cijfers een aangename verrassing. “We hebben er veel in geïnvesteerd en we willen dat de komende jaren nog meer gaan doen. Veiligheid is een fragiele zaak. Het kan zo weer kantelen.” laat ze aan De Morgen weten.(mas)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here