Opnames nieuwe Eén-serie De Ridder starten in Gent

Op maandag 3 september 2012 starten in Gent de opnames voor de nieuwe VRT-fictiereeks ‘De Ridder’. Die zal vanaf ten vroegste het najaar van 2013 te zien zijn op Eén. Het stadsbestuur helpt mee om van deze nieuwe langlopende serie een succes te maken. De productie krijgt een toelage van 50.000 euro uit het Stadsmarketingfonds en het ‘Ghent Film Office’ van de Dienst Evenementen en Feesten biedt logistieke steun en zocht mee naar geschikte locaties.

Gent verwelkomt regelmatig opnamecrews Flikken, Code 37, Aanrijding in Moscou, enz., er zijn tal van voorbeelden van series of films die zich in de Arteveldestad situeren. Over enkele dagen, op maandag 3 september 2012, is het opnieuw zover. Dan gaan in Gent de opnames van start voor ‘De Ridder’, de nieuwe langlopende fictiereeks op Eén.

Het stadsbestuur is verheugd dat ‘De Ridder’ koos voor Gent en is ervan overtuigd dat de reeks zal bijdragen tot de bekendheid en promotie van Gent. Daarom helpt het stadsbestuur om van de reeks een succes te maken. Zo stond de filmcel van de Dienst Evenementen en Feesten, het ‘Ghent Film Office’, de productie bij met logistieke steun en ging men samen op zoek naar geschikte locaties voor ‘De Ridder’. Daarnaast verleende het stadsbestuur de makers een toelage van 50.000 euro via het Stadsmarketingfonds.

Het resultaat van de samenwerking wordt ten vroegste in het najaar van 2013 verwacht op Eén.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here