Onckelinckx schrapt 1.5miljoen voor geïnterneerden

In de rechtbank zal je steeds de vraag horen of een crimineel wel een crimineel is, of dat de persoon in kwestie niet psychisch ziek is. Indien het om een crimineel gaat zal de beschuldigde overgebracht worden naar een gevangenis, indien de man ziek blijkt te zijn, wordt hij / zij geïnterneerd in een gesloten instelling. Daar wordt de persoon behandeld voor z'n ziekte, iets wat toch een eerste stap is voor een patiënt.

Nu wil minister Onckelinckx, minister van Justitie, dat Vlaanderen 1.5miljoen euro bespaart op de zorg voor deze mensen. Want Vlaanderen blijkt meer geld te besteden dan Wallonië in deze materie en dat wil ze gelijk geschakeld zien.

Dat het recidivisme lager ligt in Vlaanderen, dat de begeleiding beter is, .. dat wil ze niet zien.
Dat ze door haar maatregel honderden jobs op de helling zet, wil ze ook niet zien. En dat er ons een zware boete boven het hoofd hangt van de internationale rechtbank voor de rechten van de mens te Straatsburg, dat wil ze blijkbaar ook niet zien. Terwijl de Europese wetgeving hier rond heel duidelijk is : men mag geen zieke mensen in een gewone gevangenis steken. Ze hebben recht op zorg en behandeling, iets wat onmogelijk is in een klassieke gevangenis.

Alleszins, maandag trekt de sector naar Brussel voor een onderhoud met de minister. Ze vinden het standpunt van haar ronduit ongeoorloofd.

Kwatongen beweren dat Mevr Onckelinckx enkel uit is op een zitje als burgemeester te Schaarbeek, dat ze dus al lang niet meer wakker ligt van dwangsommen uit Straatsburg. Sommige werknemers vinden het ook aan de minister zelf om aan hun patiënten te gaan zeggen dat ze zullen worden overgeplaatst naar een gevangenis.

Krijgt zeker nog een staartje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here