Driekwart vindt slippers op de werkplek onprofessioneel

We gaan de laatste zomerweken in, dus de zomerkleren kunnen vooralsnog niet de kast in. En uit een wereldwijde poll van Monster, in Nederland bekend als Monsterboard, blijkt dat je je beter niet té zomers kunt kleden als je naar je werk gaat. Driekwart van de werknemers vindt slippers op het werk namelijk onprofessioneel, terwijl zeven procent de voeten van collega’s helemaal niet wil zien. Daar tegenover staat dat ongeveer een op de tien vindt dat slippers naar het werk moet kunnen.

Monster(board) vroeg bezoekers op de website: “Wat vind jij van het dragen van slippers op het werk?”. Monster ontving ruim 10.700 reacties.

De internationale bevindingen waren:

Slippers zijn algemeen geaccepteerd: 11%
Slippers zijn alleen voor vrouwen geaccepteerd: 5%
Slippers zijn OK, maar persoonlijk zie ik liever geen voeten van collega’s: 7%
Slippers zijn onprofessioneel: 77%

Grote verschillen tussen continenten
Er zijn opvallende verschillen tussen de verschillende continenten. Waar gemiddeld 86 procent van de Noord-Amerikanen en Mexicanen aangeeft slippers onprofessioneel te vinden, ligt dat percentage in Europa een stuk lager (77 procent). Aziatische werknemers hebben nog minder problemen met slippers: 68 procent vindt dit onprofessioneel.

Bij de individuele landen zijn overigens slippers het meest geaccepteerd in Oostenrijk (25 procent) en Italië (23 procent) en het minst in de Verenigde Staten (87 procent) en Canada (86 procent)

Bron: Monsterboard.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here