Stad Aalst verfrist Cirk!-gangers met waterbar

De stad Aalst vraagt rekening te houden met het warme weer tijdens het het driedaagse stadsfestival Cirk!

Er worden tropische temperaturen voorspeld tijdens het driedaagse stadsfestival Cirk! op 17, 18 en 19 augustus in Aalst. Daarom wordt aan de bezoekers gratis drinkwater aangeboden. De stad geeft graag ook nog een aantal extra tips mee om het hoofd koel te houden.

Smeer en hydrateer
De weergoden zijn het driedaags circusfestival Cirk! alweer erg gunstig gezind. Al heeft de brandende zomerzon ook zijn schaduwkantjes. De kans op een zonneslag is immers reëel. Veel water drinken is de boodschap. Neem wat flesjes water mee of pik geregeld een terrasje mee tussen twee Cirk!-acts door. Mijd koffie, alcohol en sterk gesuikerde dranken, zij drogen je lichaam nog meer uit. Vergeet je niet in te smeren met een zonnecrème met een voldoende hoge factor en bescherm je hoofd met een hoed of een petje.

Hou je kids in de gaten
Kinderen zijn heel gevoelig voor hitte. Houd hen daarom extra in de gaten en geef ze drinken nog voor ze dorst krijgen. Laat de kinderen ouder dan 6 maanden meer en vaker drinken dan gewoonlijk. Voor kinderen tussen 1 en 3 jaar is 1 liter, voor kinderen van 3 en 4 jaar wordt minimaal 1,5 liter per dag aangeraden. Beter vaker kleinere hoeveelheden dan grote hoeveelheden in één keer. Voorzie een parasol aan je kinderwagen, trek hen luchtige kledij aan en een hoedje of petje en vergeet niet te smeren met zonnecrème.

Drink een pintje water aan de waterbar

Cirk!-sponsor Water-link plaatst in samenspraak met de Cirk!-organisatie een waterbar aan de Grote Markt. Dit weekend worden immers tropische temperaturen van 30 tot 35 graden verwacht en Cirk! wil de festivalgangers deze extra service graag aanbieden.

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus kan je er doorlopend van 15 tot 20 uur gratis een beker gekoeld kraantjeswater krijgen. Lekker en gezond. De waterbar wordt opgesteld op de binnenkoer van het stadhuis waar je normaal de bewaakte fietsenstalling vindt. Die verhuist daarom tijdelijk naar het onthaalcomplex Keizershallen op het Keizersplein. Op de binnenkoer van het stadhuis staad tijdens Cirk! ook een EHBO-post van het Rode Kruis opgesteld. Ben je bevangen door de hitte, dan kan je hier terecht voor de eerste zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here