Extra verkeerscontroles in Gent

De Politie Gent besteedt extra aandacht aan de veiligheid van de schoolomgeving door middel van snelheidscontroles rond scholen en op de schoolroutes. Sinds 1 september werd de zone 30 wettelijk verplicht voor de schoolpoort. De bedoeling van de actie is duidelijk te maken dat de zone 30 een belangrijk onderdeel is van de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid. Ongevallen gebeuren echter niet alleen aan de schoolpoort, maar ook op weg van en naar school. Vandaar de controles op schoolroutes Gent wil sensibilisatie koppelen aan een repressieve aanpak. Hiervoor werd gekozen om per wijk of deelgemeente aandacht te schenken aan de snelheidsproblematiek.

Tijdens de eerste week wordt aan sensibilisatie gedaan. Er worden snelheidsindicatieborden geplaatst aan de scholen wordt gevraagd om mee te werken aan deze verkeersactie. Hiervoor kunnen ze een beroep doen op de Dienst Mobiliteit en op het Educatief Centrum van Politiezone Gent. De effectieve snelheidscontrole zal pas van start gaan in de tweede week.

Hieronder volgt een overzicht van de data waarop de controles zullen doorgaan:
23- 27 januari: De Brug + O.L.V. Visitatie (Gent West)
6 – 10 februari: De Dialoog (Wondelgem)
20 – 24 februari: Sint- Jozef + Sint- Lievens (Nieuw Gent)
13 – 17 maart: De Spiegel (Nieuw Gent)
27 – 31 maart: De Wijze Eik + Sint- Lievenscollege + Sint- Lutgardis (Wondelgem)
24 – 28 april: Edugo Lourdes + Edugo Slotendries + De Vogelzang (Sint-Amandsberg)
8 – 12 mei: De Buurt + Triangel + Sint- Salvator (Gent Centrum)
22 – 24 mei: De Sportschool + Sint-Gregoriuscollege (Gentbrugge)
6 – 9 juni: Gaspard De Coligny (Nieuw Gent)
19 – 23 juni: De Mijlpaal + Klaverdries + Sint- Vincentius (Gent West)

Maar ook andere gemeentebesturen kondigen bij het begin van het jaar verstrengde controles aan. Het ziet er naar uit dat heel wat gemeenten strenger toezicht houden op onveilige verkeerssituaties. Dat niet iedereen hiermee tevreden was bleek vorige week in Ingelmunster.

Onverlaten gingen er aan de haal met een preventiebord in de Gentstraat. De verkeersdienst wil duidelijk stellen dat het hier niet om een repressieve camera gaat en begrijpt dan ook de bedoeling van de daders niet . Het bord weegt ongeveer 30 kg., meet 1 meter bij 70 cm en heeft een zwarte achtergrond met de tekst "U rijdt .. km/uur." Het bord was stevig bevestigd en het wegnemen was geen eenvoudige klus. De verkeersdienst hoopt dat deze diefstal zo snel mogelijk opgelost wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here