Eerste echte ruimtehaven van $200 mio in de pijplijn

Virgin Galactic en de Staat New Mexico hebben aangekondigd dat er een overeenkomst werd bereikt over het bouwen van een ruimtehaven ter waarde van $200 mio, in het zuidelijk deel van de staat. Virgin zal zijn wereldhoofdkwartier en de missie-controle op het stuk land van ruim 40 km² bouwen. New Mexico kan steunen op troeven als de hoogte van het terrein, een gunstig klimaat, vrije luchtruimte, een lage bevolkingsgraad en een prachtige omgeving.

Burt Rutan won in oktober 2004 de X Prize; $10 mio voor de eerste privé-organisatie die in twee weken tijd een bemand ruimteschip twee keer op minstens 100 km hoogte kon brengen. Sir Richard Branson besloot hierop met deze technologie in zee te gaan om het doel van Virgin Galactic te bereiken; de eerste stappen in de richting van ruimtetoerisme.

Philip Starck heeft ondertussen het nieuwe logo voor Virgin Galactic ontworpen. Het beeld van een menselijke iris staat volgens de ontwerper voor de nieuwsgierigheid en zin voor avontuur van de mens die bestaat in de visie van het menselijk oog, van vandaag doorheen miljoenen jaren van evolutie, helemaal terug tot aan het begin. De nevelige iris geeft de oneindige mogelijkheden weer van deze verwezenlijking en geeft de mogelijkheid weer dat mensen voor het eerst met eigen ogen vanuit de ruimte de aarde zullen kunnen aanschouwen.

Deze aaneensluiting van gebeurtenissen wordt nu afgerond met het bouwen van 's werelds eerste echte ruimtehaven, van waaruit Jan Met De Pet voor een luttele $200.000,- enkele dagen ruimtetraining en twee uren ruimtevlucht krijgt.

Bron: www.virgingalactic.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here