Inhaalverbod voor vrachtwagens?

Het blijft politieke ideeën regenen rond het thema vrachtwagen en verkeersveiligheid. Nadat Vlaams Minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (SP.A) het veelbesproken idee van 80 km/u voor vrachtwagens lanceerde is het nu de beurt aan federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A). Hij wil op onze snelwegen een aantal vaste zones aanduiden waar vrachtwagens niet meer mogen inhalen. Het is één van de voorstellen voor een betere verkeersveiligheid die Landuyt in maart aan de regering wil voorleggen.

De minister beschikt over statistieken die zeggen dat het aantal ongevallen met vrachtwagens stijgt terwijl de andere dalen. Vooral bij het inhalen zouden ongelukken gebeuren. ,,De inhaalregels die nu bestaan voor trucks, zoals het inhaalverbod bij regenweer, zijn niet efficiënt en moeilijk te controleren'', zegt Landuyt. De minister zegt ook niet te geloven dat het opleggen van een maximumsnelheid van 80 km/u ongevallen kan vermijden.

De minister wil in de toekomst ook bepalen welk soort lading op welke manier moet vervoerd worden. Buitenlandse trucks die rijden voor Belgische firma's, wil Landuyt naar de technische controle sturen. Personenwagens die minder dan 100.000 km rijden moeten volgens de voorstellen nog maar tweejaarlijks naar de technische controle.

Nog even dit: Het gratis salondossier!

Volgende week opent het 86ste Auto- en Motosalon van Brussel haar deuren. Wil u nu al weten welke nieuwigheden en blikvangers er te bewonderen zijn, ga dan naar http://www.auto-test.be en download er het volledige dossier in PDF-formaat. Afprinten en u hebt uw gratis salontijdschrift!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here