Bij domeinnaamspecialist Register kunnen klanten vanaf vandaag internetadressen pre-registreren op een hele reeks gloednieuwe domeinextensies. Die nieuwe domeinextensies zoals .gent, .hotel of .eco gaan begin 2013 live. Register is de eerste provider in de Benelux die de service aanbiedt.

Vanaf 2013 eindigen internetadressen niet meer allemaal op .com, .be of .nl. Velen spreken over de grootste internetevolutie sinds de start van het wereldwijde web. Arnaud Recko, Business Unit Manager bij Register, legt uit: “Het web wordt straks een pak groter. Het breidt uit met een lange lijst nieuwe domeinextensies waarop nu nog geen adressen geregistreerd zijn. Het gaat onder andere om .hotel, .eco, .app, en een hele reeks domeinen voor regio’s en steden zoals .nyc, .gent en .amsterdam.”

Gratis pre-registratie en monitoring

De sluisdeuren naar registratie van nieuwe domeinnamen op al die extensies blijven nog even gesloten. Pas begin 2013 gaan ze geleidelijk open. Maar bij register is pre-registratie wél al mogelijk.

Recko: “Wie zich gratis aanmeldt op http://www.register.be, wordt als eerste op de hoogte gebracht van de startdatum. Zo start je toch met wat voorsprong tijdens de landrush naar nieuwe domeinnamen. We kunnen ook de interesse monitoren in nieuwe domeinnamen die door onze klanten gewild zijn. Zo kunnen merkeigenaren snel en gepast optreden tegen misbruik.”

Weloverwogen keuzes maken

Het internet wordt niet alleen groter, het verandert ook. “Veel bedrijven hanteren vandaag de policy om hun bedrijfs- of merknamen in elke extensie te registreren. Dat wordt met 2000 nieuwe extensies straks onbetaalbaar. Keuzes maken is de boodschap. Register geeft klanten daarbij uitgebreid advies.” aldus Recko.

Over Register

Register biedt domeinnaamregistratie, webhosting en e-maildiensten aan sinds 1999. Het bedrijf heeft een uitgebreide expertise in de ontwikkeling van toepassingen op internetinfrastructuur zoals domeinnaamservers, webhosting en e-mailoplossingen. Register beheert meer dan 75.000 domeinnamen voor meer dan 25.000 klanten. http://www.register.be