Dancefestival is toonbeeld van Vlaams succes

LOMMEL, 16-04-2012 – Daydream Festival heeft afgelopen weekend haar eigen record gebroken. Voor het eerst trok het dancefestival 30.000 bezoekers, waarmee het Lommelse openlucht evenement compleet uitverkocht was. Daydream Festival treedt hiermee toe tot de nieuwste generatie grote en succesvolle Vlaamse festivals.

“Alsof je een pretpark binnenstapt”, was een veelgehoorde kreet, afgelopen zaterdag op Festivalpark De Meysterbergen in Lommel. De derde editie van Daydream Festival zag er inderdaad sprookjesachtig uit, met een rijk gedecoreerd terrein en een aantal opvallende optredens van grote internationale dj’s en en live-acts, soms leidend tot ongelofelijke mensenmassa’s.

Een ongekende sfeer voor zo’n jong evenement. Daydream Festival heeft nu drie keer op rij een uitverkocht feest gehad, in twee jaar tijd is het aantal bezoekers gegroeid van 10.000 naar 30.000. De eerste editie van het festival werd in 2010 bovendien genomineerd voor Best New Festival op de European Festival Awards, de rek lijkt er nog lang niet uit. Het evenement geldt nu zelfs als officiële opener van het Belgische festivalseizoen.
Lokale autoriteiten zijn ook erg enthousiast over het evenement. De gemeente Lommel spreekt over een aanwinst voor de stad en ziet ruimte voor een langere samenwerking met het festival.

Daydream Festival is hiermee een toonbeeld van het succes van Vlaamse festivals. Want Nederland staat misschien bekend als ultiem festival-land, ook België doet inmiddels aardig mee. Onlangs werd Tomorrowland nog uitgeroepen tot Best Music Event op de International Dance Music Awards in Miami. Met een Rock Werchter dat ook al vier keer is uitgeroepen tot beste rock- en popfestival ter wereld, bevindt Daydream Festival zich in goed gezelschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here