PS start procedure om financiering Vl. Belang te stoppen

Kamervoorzitter Herman De Croo bevestigde vrijdag namiddag aan het persagentschap Belga dat de Parti Socialiste de procedure start om het Vlaams Belang zijn dotatie af te nemen op basis van de zogenaamde 'droogleggingswet'. Volgens de PS bewijst een citaat van Filip Dewinter in het Amerikaans-Joodse dagblad 'Jewish Week' de vijandigheid van het Vlaams Belang tegen de Rechten van de Mens. In dat interview noemde Dewinter de islamisering van Europa "een angstwekkend verschijnsel".

Frank Vanhecke Voorzitter Vlaams Belang zegt dat de uitspraken van Dewinter evenwel niets te maken hebben met enige vijandigheid tegenover het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM).

Voor het opstarten van de 'droogleggingsprocedure' volstaat het dat zeven (!) van de twintig leden van de Controlecommissie een klacht indienen bij de Raad van State.

Het Vlaams Belang is geschandaliseerd door het feit dat de PS nu een frontale aanval heeft ingezet op de financiële middelen van de grootste partij van het land. Het is duidelijk dat de partij van Elio Di Rupo de aandacht probeert af te leiden van de ontelbare schandalen van de Waalse politieke kaste. Alle Vlaamse partijen moeten dit PS-manoeuvre krachtig veroordelen zegt Frank Vanhecke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here