Filip De Winter verkozen door Deng als 'Ergste Belg'

Filip Dewinter is door de lezers van het maandblad 'Deng' verkozen tot 'Ergste Belg'. Dewinter gaat in de top-3 Marc Dutroux en Leopold II vooraf. Een korte bloemlezing uit de teksten: "zijn vader had beter in de kolenbak geschoten; hij is voor de internationale uitstraling van het vaderland even nuttig gebleken als een maagring bij Rani Deconinck; hij heeft dus het Belgische tricolore blazoen benaderd zoals een schijtende stier een vers wit laken; de schuimbekkende voorman van de poldernazi's lijkt dan ook de gedoodverfde winnaar van deze competitie – trouwens wil iemand hem aub zo snel mogelijk effectief doodverven".

Samen met het maandblad 'Deng' wordt er in de kranten- en boekenwinkels ook een 'Filip Dewinter-urinoirvizier' aangeboden. Het betreft een zelfklever met de afbeelding van het hoofd van Filip Dewinter en een 'schiet(plas)-schijf'; het is blijkbaar de bedoeling om de zelfklevers in urinoirs en toiletten aan te brengen.

Joris Van Hauthem, woordvoerder voor het Vlaams Belang zegt dat wanneer het er op aankomt Filip Dewinter te viseren en te diaboliseren, kan en mag blijkbaar álles. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het Vlaams Belang groot belang hecht aan het recht op vrije meningsuiting. De teksten in 'Deng' zeggen evenwel meer over het niveau van het maandblad, dan over de standpunten van Filip Dewinter. Het Vlaams Belang overweegt geen juridische stappen, ook al gaat het hier om een nauwelijks verholen oproep tot geweld. Aldus de woordvoerder van het Vlaams Belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here