Telegraafdochter begint weblog bij blog.nl

15 november 2005, is de officiële start van de nieuwe weblog van Chapeau! Jo Cortenraedt, hoofdredacteur, zegt: "Ik ben erg blij met dit weblog, dat een aanvulling vormt op ons magazine en op onze normale website. Juist omdat Chapeau! 1 keer per 2 maanden verschijnt, hebben wij nu de mogelijkheid om onze lezers ook tussentijds te informeren over alle activiteiten waar Chapeau! direct en indirect bij betrokken is. Onze redactie streeft ernaar, om bijna dagelijks nieuwe berichten op de weblog te plaatsen. We geloven dat dit een nieuwe manier van communiceren is die wij niet willen missen."

Omdat het een weblog is, kunnen lezers heel gemakkelijk op een bericht reageren. Jo Cortenraedt: "Onze lezers krijgen nu de mogelijkheid om te reageren op artikelen uit het Magazine. Ze kunnen bijvoorbeeld hun ervaringen melden over restaurants, die wij in het magazine hebben besproken of reageren op reisreportages. Ook kunnen er discussies ontstaan over allerlei onderwerpen uit ons Magazine en wellicht over andere Limburgse aangelegenheden."

De weblog chapeauvoorlimburg.blog.nl wordt uitgegeven door Blog Online B.V., een jong bedrijf uit Amstelveen dat eind juni 2005 www.blog.nl startte. Op de vraag, waarom gekozen is voor www.blog.nl merkt Jo Cortenraedt op: " De aanpak van Blog Online sprak ons zeer aan. Het eerste gesprek vond op 21 september 2005 in Maastricht plaats en in de weken daarna toonde men zoveel enthousiasme en flexibiliteit, dat de weblog snel kon worden opgezet. Ook bleek het mogelijk onze ideeën over de weblog, zoals over de lay-out en indeling, volledig gerealiseerd te krijgen".

Voor Blog Online is dit nieuwe weblog de eerste van een serie weblogs, die voor en met externe organisaties worden gebouwd. Deze weblogs zijn daarmee een aanvulling op de themablogs, die onder de naam www.blog.nl worden uitgegeven. In een tijdbestek van enkele maanden zijn themablogs gelanceerd over Amstelveen, dieet/voeding, familieleven, jongeren, Nederlandse popmuziek, televisie, voetbal, vrouw en wielrennen. Andere gespecialiseerde themablogs zijn in voorbereiding.

Website: chapeauvoorlimburg.blog.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here