Brugge ook voor Belgen dé stad bij uitstek

Onlangs sleepte Brugge in Groot-Brittannië de prijs van "Beste Internationale Bestemming" in de wacht, maar ook in eigen land blijft Brugge het goed doen ! In het kader van 175 jaar België voerde het magazine Reader's Digest een onderzoek naar de vaderlandse trots van Vlamingen en Walen. Maar liefst 54,7% vindt Brugge de stad waar België het meest trots op mag zijn.

Reader's Digest liet een enquête uitvoeren bij 700 Belgen. Daaruit bleek dat acht op de tien Belgen nationale trots koestert. Die uit zich in fierheid op onze rijke cultuur, onze kunsteden, sporters en onze gastronomische faam. Bij de steden waar de ondervraagden trots op zijn, haalt Brugge (54,7%) het met ruime voorsprong op Gent (8,4%) en Brussel neemt de derde plaats in (6,5%).

Gevraagd naar de gebouwen waar zij het meest trots op zijn, antwoordt 32,8% van de ondervraagden "Het Belfort in Brugge". In die categorie wordt Brugge alleen voorafgegaan door de klassieke trekpleisters als "Atomium" en "Stadhuis Brussel". Het Brugse Belfort is populairder dan het Koninklijk Paleis !

Burgemeester Patrick Moenaert is fier op deze resultaten : "Het bewijst dat onze stad niet alleen in het buitenland wordt gewaardeerd, maar ook een trekpleister blijft voor alle Belgen. Bovendien weet men onze inspanningen rond het historisch erfgoed en om Brugge voort uit te bouwen als levendige cultuurstad duidelijk te appreciëren."

Het volledige artikel is terug te vinden in de Reader's Digest van deze maand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here