Nieuwe Vlaamse film De Indringer

Na het overweldigende succes van De zaak Alzheimer was het met spanning uitkijken naar de nieuwe Vlaamse film De Indringer. Hoewel deze ambitieuze misdaadthriller niet het niveau haalt van zijn voorganger, overtreft het team van Stille Waters zich zonder meer. Met De Indringer hebben we opnieuw een meer dan degelijke bioscoopfilm van eigen bodem waarop we terecht fier mogen zijn, zeker als we hem plaatsen naast vele opgeklopte Amerikaanse producties.

Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en neemt je mee in de persoonlijke leefwereld van Tom Vansant (Koen De Bouw), een gescheiden arts op de dienst spoedgevallen. Ondanks zijn veeleisende job probeert de man in kwestie een goede vader te zijn voor zijn dochtertje Louise die bij hem leeft. Dat lukt aardig tot het meisje opeens verdwijnt. Met een foto van zijn kind in de hand schuimt de vader stationscafés en achterbuurten af en verliest geleidelijk aan het contact met de buitenwereld. Het begin van een helletocht!

Hij maakt zich het bittere verwijt dat hij niet heeft ingezien wanneer zijn dochtertje groot werd. Meer dan een jaar later ontmoet hij het tienermeisje Charlotte (Maaike Neuville), een weglopertje dat de volgende dag door de politie met haar ouders verenigd wordt. Hoewel zij er niets over wil loslaten, raakt hij ervan overtuigd dat Charlotte meer weet over de verdwijning van zijn dochter. Hij reist haar achterna naar Bergmont, een slaperig dorpje in de Ardennen waar hij stoot op een vijandige, gesloten gemeenschap.

Vansant is er verre van welkom en wordt er door iedereen in de gaten gehouden. Vooral de boswachter Roland (Filip Rogiers) laat hem voelen dat het niet gewenst is in het verleden van Charlotte te komen graven. Ondanks de tegenwerking doet Vansant de ene verbijsterende ontdekking na de andere en ontrafelt hij beetje bij beetje het geheim van Bergmont. De haat van de dorpsbewoners neemt echter levensgevaarlijke proporties aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here