Sven Gatz ziet af van 300.000 euro peanuts

Er was deze week wat tumult ontstaan in de media over uittredingsvergoedingen en andere inkomsten van politiekers indien ze hun job in de politiek zouden verlaten. De aanzet was deels Sven Gatz, de fractieleider van Open VLD in het Vlaams Parlement, die zijn mandaat zelf had opgegeven voor een nieuwe job als directeur bij de Unie van Belgische Brouwers en hiermee nog recht maakte op 300.000 euro bruto uittredingsvergoeding.

Voormalig Vlaams parlementslid Sven Gatz (Open VLD) ziet af van zijn parlementaire uittredingsvergoeding meldt het persagentschap Belga vandaag in de media. Op woensdag 31 augustus 2011 verklaarde hij nog in Knack “Ik bepleit al tien jaar een wijziging, maar als de regels nog altijd zijn wat ze zijn, en ik nu recht heb op die uitkering, vind ik dat ik dat recht mag uitoefenen”,

Herman De Croo zei vandaag in ‘De Zevende Dag’ dat politici die het parlement verlaten en al een nieuwe job hebben, geen uittredingsvergoeding moeten krijgen.”Hij waarschuwt wel dat politici financieel goed moeten verzorgd worden, anders zullen bekwame mensen niet meer voor het vak van politicus kiezen. ‘If you pay peanuts, you get monkeys'”, aldus een uitspraak van De Croo in de krant De Standaard.

Bart Tommelein Vindt de beslissing van Sven moedig en oprecht. Maar is het niet eens met de omstandigheden en vreest een parlement vol met “zekerheidszoekers” lezen we op zijn twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here