Brugge, stad van mijn dromen… Burgemeester is tevreden

Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters kondigde vanmorgen in Brugge aan dat nog dit jaar de eerste werken voor de heraanleg van de N31 Brugge-Zeebrugge worden aanbesteed. Het gaat om de gevaarlijke kruispunten met de Kon. Astridlaan en Witte Molenstraat, en de verbinding tussen die twee kruispunten. De werkzaamheden zullen volgend voorjaar starten.

Voor burgemeester Moenaert betekent dit een belangrijke doorbraak in een dossier dat jarenlang aansleepte : "De vorige ministers van Openbare Werken deden telkens weer beloftes en lieten studies uitvoeren over de herinrichting van de Expressweg. Al sinds het eind van de jaren '90 zitten we te wachten op de realisatie van die beloftes. Met Kris Peeters (CD&V) op Openbare Werken hebben we eindelijk een minister die met een concrete timing komt, en met een start van de eerste werkzaamheden. Eind 2007 zullen de werkzaamheden aan de kruispunten Kon. Astridlaan en Witte Molenstraat normaal klaar zijn."

De burgemeester is blij dat de minister vanmorgen ook expliciet aankondigde dat deze werkzaamheden pas het begin zijn. "Minister Peeters verzekerde mij dat er ook wordt voortgewerkt aan de andere dossiers voor een betere en veiliger N31. Het gaat hier ondermeer om het belangrijke kruispunt Chartreuseweg, waarvoor de procedure al loopt", aldus Patrick Moenaert.

Voorts is de stad verheugd dat er meteen ook werk wordt gemaakt van een "Minder Hinder"-procedure. "Alles wordt in het werk gesteld, om het verkeer zo optimaal mogelijk te laten verlopen tijdens de werkzaamheden. De administratie Wegen & Verkeer, die de heraanleg coördineert, verzekert mij dat er steeds 2 x 2 rijstroken beschikbaar zullen zijn", zegt burgemeester Moenaert.

Minister Peeters bracht vanmorgen ook een werkbezoek aan de heraanleg van de fietspaden langs de Ring. Die wordt veiliger gemaakt tussen de Katelijnepoort en de Dampoort. Patrick Moenaert : "De minister engageerde zich om op korte termijn ook voor een doorbraak te zorgen in het dossier voor de heraanleg van de fietspaden aan de Sint-Pieterskaai. Als stad hopen wij dat ook daar snel een oplossing uit de bus komt, om het fiets- en autoverkeer van elkaar te scheiden."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here