Veiligheid aan de school: Brugge krijgt goed rapport !

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, en dit jaar betekent dat ook in Brugge de invoering van de Zone-30 aan alle schoolpoorten. Die invoering is opgelegd door de federale overheid. Aan de schoolpoorten in onze stad is veel geïnvesteerd in verkeersveiligheid. Brugge is helemaal klaar voor 1 september, en dat blijkt uit ook het jongste onderzoek van Test-Aankoop.

De verbruikersorganisatie onderzocht in maart de verkeerssituatie aan 370 scholen in het hele land. Het onderzoek naar fietsveiligheid levert onze stad de beste score op ("goed"), samen met acht andere steden in Vlaanderen. Daarnaast stelde Test-Aankoop vast dat in veel gemeenten nog nergens een snelheidsbeperking tot 30 km/u was ingevoerd. Bij de onderzochte scholen in Brugge was dat wél het geval. Onze stad is daardoor bij de beste leerlingen van de klas, samen met Veurne en Sint-Niklaas.

Burgemeester Patrick Moenaert : "Brugge investeert al jarenlang consequent in verkeersveiligheid, zeker rond de schoolpoorten. De goede scores in het onderzoek van Test-Aankoop zijn voor ons een opsteker, en bewijzen dat Brugge een pionier blijft op het vlak van verkeers- en mobiliteitsbeleid. We zijn ook helemaal klaar voor de invoering van de Zone-30 op alle gemeentewegen in de buurt van scholen. "

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here