Geen Vlaamse steun voor vrije pers

Volgens het voorstel van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois voor Vlaamse steun aan de schrijvende pers komen alleen media in aanmerking die beroepsjournalisten in dienst hebben. Hierdoor vallen alweer heel wat media, die voldoen aan de andere voorwaarden, uit de boot.

Indien ook de pers, waar journalisten van beroep – anders dus dan beroepsjournalisten – goed werk leveren, in aanmerking zouden genomen worden, komen er, volgens Ben Weyts, woordvoerder van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois, veel te veel onterechte vragen om Vlaamse steun binnen.

De Vlaamse Journalisten Vereniging (VJV) is het daar niet mee eens. Indien het voorstel duidelijk geformuleerd zou worden, vallen media die niet in aanmerking komen, vanzelf af.

VJV is niet te spreken over deze nieuwe discriminatie van de vrije pers. Journalisten van beroep, waaronder dus zelfstandige journalisten en eveneens vaak onbezoldigde persmensen zorgen immers voor de zo gewenste pluraliteit van het medialandschap en de verspreiding van de vrije mening. Is persvrijheid dan van geen enkel belang in België?

Godelieve Vaesen, Voorzitster Vlaamse Journalisten Vereniging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here