Honden op het strand

Afgelopen weekend kreeg BLID enkele telefoontjes met de vraag welke badplaatsen aan de Belgische kust hondvriendelijk zijn. BLID zocht naar informatie op de websites van de kustgemeenten naar informatie over honden. Hun eerste bevinding is dat bijna iedere kustgemeente honden op het strand verbiedt vanaf de paasvakantie tot september.

Dit is discriminatie van gezinnen die met hun hond op vakantie willen zeg BLID. Enkel in Middelkerke en Knokke vonden ze locaties waar dit verbod niet geldt. In Middelkerke zijn honden het hele jaar door op het strand toegelaten in de afgebakende zones ten oosten van het speelplein Pirato en ten westen van Sint-Laureins.

In Knokke mogen de viervoeters het ganse jaar op het strandgedeelte tussen de Oosthinderstraat en de Zwinmonding.

Ten tweede ontdekte BLID dat sommige kustgemeenten Pitbullterriërs niet toelaten. Maar BLID nam de proef op de som en belde enkele campings met de vraag of de hond mee mocht. En wat blijkt? Geen enkele camping vermeldde dat Pitbullterriërs niet toegelaten zijn door de gemeente. Campings en hotels geven dus niet de informatie die de gemeente hen oplegt.

Blid trekt hieruit zijn conclusie en denkt dat hondeneigenaars blijkbaar een vakantie moeten boeken in de Ardennen, indien ze willen genieten van een ongeremde vakantie met hun hond. Daarom vragen ze aan iedere kustgemeente om in de toekomst zones te voorzien waar hondeneigenaars met hun hond op het strand kunnen lopen. Anders kan het wel eens zover komen dat we binnenkort genoodzaakt zijn om honden naar een pension te brengen voor een vakantie aan de kust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here