Drazy Frog staat in 3 weken tijd op 1

Drie weken, zoveel tijd was er maar nodig om Albert Motàr op één te krijgen van de hitparade. Spijtig voor Idool "Wouter" en de mensen van 'Star Academy' maar het populairste geluid van het moment is Crazy Frog met "Axel F". Albert Motàr is op dit moment niet alleen de populairste ringtone bij de kids, het liedje van Crazy Frog "Axel F" slaat in als een bom.

In slechts twee weken tijd zijn er al meer dan 13.000 exemplaren in België verkocht. De cd-perserij kan de vraag naar singles haast niet bijhouden. Wie denkt dat de Crazy Frog alleen maar een Belgisch succes heeft slaat de bal mis. In Nederland is het kikkergeweld in volle opmars, Duitsland ging al voor de bijl en onze Engelse vrienden over het kanaal zien Crazy Frog vanuit het niets op # 1 de hitlijsten bestormen. Jammer voor de nieuwste Coldplay maar het is 'Axel F' dat het met een straatlengte voorsprong haalt in de charts.

De Duitser Harald Faltermeyer, schrijver van 'Axel F' zal de kassa voor een tweede keer in z'n carrière stevig horen rinkelen. In de jaren 80-tig was het melodietje van 'Axel F', de titelsong en themasong van de films 'Beverly Hills Cop'. Erik Wernquist is een 27-jarige Zweedse 3-D ontwikkelaar en sinds hij de Crazy Frog bedacht zal zijn persoonlijk vermogen op recordtempo gegroeid zijn. Het 'ring-ding-dong' geluid dat Crazy Frog zo geliefd (voor sommige 'irritant') maakt heeft Erik Wernquist al in 2000 op het internet ontdekt.

Probleem is dat hijzelf niet weet van wie dit ideetje komt… Wat er ook van is, de clip van Crazy Frog heeft 'Incredible' allures en het succes is meer dan van harte gegund. Na 'Schnappi' is het nu een 'kikker' die op # 1 staat in Europa en het succes is nog maar het begin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER