BP2008 zal deze middag Chinees textiel verbranden

Deze middag 9 juni om 13.30 u. zal Boycot Peking 2008 Chinees textiel verbranden aan de Chinese ambassade, Tervurenlaan 443-445. BP 2008 wil met deze actie de aandacht vestigen op de slavenarbeid in de Chinese economie, de aanhoudende schendingen van de mensenrechten en de burgerlijke en sociale vrijheden in de Volksrepubliek China en de bezetting van Tibet.

Bovendien klagen we het bezoek van koning Albert aan de Volksrepubliek China aan. Met dergelijke handelsmissies blijven het koninklijk hof en de regering onze bedrijven aansporen naar China te delokaliseren, terwijl ons land en heel Europa kreunen onder de werkloosheid en onder de invoer van Chinese namaak en goedkope producten aldus Michael de Bronett Woordvoerder Boycot Peking 2008.

Niet alleen de Europese textielsector verzet zich tegen de stijgende import van producten uit China, ook fabrikanten van schoenen willen dat de EU de toestroom van goederen uit het land beperkt. Italiaanse, Spaanse en Portugese brancheorganisaties zullen volgende week restricties eisen op de import van leren schoenen uit China. Dat heeft de Italiaanse schoenenbrancheorganisatie gemeld. De Italianen worden daarbij gesteund door fabrikanten uit Frankrijk, Griekenland en Polen.

In de Telegraaf zegt de directeur van de brancheorganisatie: "We gaan aandringen op maatregelen voor leren schoenen. China verkoopt zijn schoenen onder de marktwaarde." De organisatie is verder van mening dat Chinese producenten een oneerlijke markt creëren door de rechten van werknemers te verwaarlozen. Bron: http://www.fashionunited.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER