In de schoenen van een niet-roker

Het verhaal van een niet-roker. Het is een misverstand dat alleen bij rokers bestaat, dat je nerveuzer zou worden door te stoppen met roken. De verslaving bij rokers houdt zichzelf juist in stand, net als bij alcoholisten, door de hersenspinsels die zij voor zichzelf verzinnen.

Mensen zijn vele malen relaxter als ze de verslaving weten te doorbreken. Of ben je niet nerveus, als je weggaat thuis en na 5 minuten er achter komt dat je sigaretten/shag nog thuis liggen, en dat er toevallig geen winkel in de buurt is waar je nieuwe kan krijgen? Is het een prettig gevoel, wel sigaretten/shag bij je te hebben, maar geen aansteker/lucifers? Bewijs je eer aan de overledene, als je tijdens een crematie/begrafenis aan niets anders kan denken dan aan een sigaret? Is het een prettige ervaring, te zien hoe iedereen z'n neus optrekt, je meewarig aankijkt, en de vlucht neemt als je toegeeft aan je verslaving?

Zo kan ik nog een metertje doorgaan, maar ik laat het hierbij. Roken is vies, ongezond, hinderlijk en ongezond voor de niet-rokende medemens die veruit in de meerderheid is, en ik hoop dat de volgende stap na het verbieden in auto's gaat worden het verbieden van roken in natuurgebieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER