Holebiparen, adoptie en zorgouderschap

Gent, dinsdag 24 mei 2005 – De wetsvoorstellen rond adoptie door holebiparen en rond zorgouderschap zijn vandaag voor het eerst besproken in de Commissie Justitie in de Kamer. Zorgouderschap en adoptie door holebiparen, die aanvankelijk samen besproken zouden worden, zullen apart worden behandeld. De Holebifederatie hoopt dat dit de openstelling van adoptie voor holebiparen kan versnellen.

In de Commissie Justitie werd eerst een verslag overlopen van de werkzaamheden rond adoptie door holebiparen en zorgouderschap in de Subcommissie Familierecht. Na drie hoorzittingen in maart en april, werden de voorstellen gebundeld en doorverwezen naar de Commissie Justitie. Daar werden ze vandaag voor het eerst besproken.

De aanwezige parlementsleden hebben gestemd om zorgouderschap en adoptie door holebiparen apart te behandelen. De Holebifederatie is blij met deze evolutie. Op die manier kunnen de wetsvoorstellen rond adoptie sneller behandeld worden, want zorgouderschap blijkt een veel complexer thema. Bovendien biedt zorgouderschap geen antwoorden voor holebigezinnen, maar enkel voor nieuw-samengestelde gezinnen (holebi- en hetero-).

De Holebifederatie hoopt dat de Commissie Justitie snel verder werkt zodat hopelijk voor het politieke reces een wet gestemd kan worden die adoptie door holebiparen mogelijk maakt.

Isha Van Alsenoy – Woordvoerster Holebifederatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here