Sfeervol laatavondshoppen in Gent tijdens Festival van Vlaanderen

Om Gent als gezellige shoppingstad nog meer op de kaart te zetten, organiseert de Stad Gent in oktober een innovatief laatavond shoppingevenement samen met het Festival van Vlaanderen. Op donderdag 7 oktober kan men in Gent niet alleen tot 22 uur winkelen, maar ook genieten van tal van professionele muzikanten. Die spelen die avond in een groot aantal deelnemende handelszaken. Voor heel het grondgebied Gent is voor donderdag 7 oktober een afwijking op de openingsuren toegekend.

Schepen Mathias De Clercq: "Met de campagne Gent Verwent zet het stadsbestuur Gent nog meer op de kaart als gezellige shoppingstad. En op donderdag 7 oktober organiseert Gent daar nog eens een innovatief laatavondshoppingevenement bovenop, samen met het Festival van Vlaanderen. Het wordt een sfeervol, creatief evenement, waarbij het publiek verwend wordt met professionele muzikanten die optreden in winkels en op strategische plaatsen". De Stad Gent promoot dit initiatief samen met Gent Festival van Vlaanderen met een media- en communicatiecampagne. Er komen affiches in het straatbeeld en een advertentiecampagne in de regionale pers. Daarnaast worden pers en lifestyle magazines gemaild en wordt het initiatief via website en bestaande digitale nieuwsbrieven bekendgemaakt.

Van zaterdag 18 september tot donderdag 7 oktober 2010 vindt in Gent het jaarlijkse Gent Festival van Vlaanderen plaats, met vaste waarden zoals OdeGand en Avanti!, en nieuwe initiatieven als een Gothic Night of een Venetiaans bal. Het muzikale laatavond shoppen sluit daar mooi bij aan en laat zien dat Gent als Creative City of Music ook creatief is in andere domeinen, dit keer economie en handel. De Dienst Economie van de Stad Gent wil graag weten welke handelaars willen meewerken aan het initiatief. De handelaars die op deze avond eigen initiatieven willen ondernemen, mogen dit ook aan de Dienst Economie meedelen. De dienst maakt deze evenementen dan via de eigen communicatiekanalen bekend.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER