Vanaf 1 september Digitale GemeenteTV Gent op AVS.

Vanaf 1 september kunnen Gentenaars de informatie van de Stad Gent supersnel vinden via de afstandsbediening van hun digitale TV. Niet alleen tekst, maar ook foto's, de afleveringen van StadsTV Gent, en de Gentse items uit het AVS journaal worden toegevoegd. Digitext is de digitale opvolger van de bekende analoge teletekst, het oogt aangenaam en heeft meer mogelijkheden. Voorwaarde is wel dat je digitale televisie (zeg maar een digibox) moet hebben ofwel via Telenet ofwel via Belgacom. Burgemeester Termont en AVS kwamen vanmiddag samen om de overeenkomst te ondertekenen. Concreet krijgt Gent 1.000 pagina's waar het foto's, tekst en audiovisuele beelden mag plaatsen. En die pagina's kunnen heel snel aangepast worden: foto's en tekst plaatsen duurt amper 5 seconden. Inwoners kunnen ook heel snel van de ene pagina naar een andere pagina of onderwerp overschakelen, net zoals de oude teletekst.

In de nabije toekomst wordt tv kijken volledig digitaal. De analoge teletekst van de regionale televisiezender AVS zal dus ook verdwijnen en plaatsmaken voor Digitext. AVS ontwikkelde samen met vijf andere regionale tv-zenders een nieuwe applicatie binnen het aanbod van digitale televisie: Digitext GemeenteTV. Dat is een platform dat de klok rond beschikbaar is voor alle digitale kijkers van AVS Oost-Vlaamse televisie. Met dat nieuwe aanbod wil de Dienst Voorlichting de betrokkenheid van de bevolking voor initiatieven van het stadsbestuur verder stimuleren en optimaliseren.

Burgemeester Termont is overtuigd van het nut van dit medium: "Digitext GemeenteTV heeft een ideale voorlichtingsfunctie: persberichten, beslissingen van het beleid, voorstellingen van stadsdiensten, de loketfunctie, stedelijke evenementen, crisiscommunicatie en andere komen er in aan bod". Belangrijk is dat de Voorlichtingsdienst van de Stad Gent heel snel kan reageren en informatie verstrekken via digitale weg. Gent is niet afhankelijk van andere media om belangrijke berichten te verspreiden. Of het nu s'avonds en in de weekends. Alle partners zijn het er over eens: het is belangrijk dat lokale overheden instappen in dit vernieuwende project. Zo kunnen stadsdiensten filmpjes over projecten via Digitekst verspreiden en tegen kostprijs advertentieruimte op hun eigen Digitext pagina's exploiteren. Zo kunnen ze reclame maken voor stedelijke diensten en stedelijke VZW's. Digitext op AVS zal operationeel zijn op 1 september 2010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER