Antwerpse topsportsters worden model voor één dag

Antwerpse topsportvrouwen die defileren in een modeshow? Op het eerste zicht geen alledaagse combinatie, maar zwemsters Elise Matthyssen en Kimberley Buys en bobslee-revelatie Elfje Willemsen bewijzen het tegendeel. Zij worden op vrijdag 23 april voor één dag een professioneel model in een wervelende modeshow ten voordele van het Jeugdsportfonds Camille Paulus van de provincie Antwerpen. Het Jeugdsportfonds ondersteunt sportprojecten voor jongeren en personen met een handicap.

Op vrijdag 23 april organiseert het Jeugdsportfonds Camille Paulus van de provincie Antwerpen een galadiner in het Provinciehuis van Antwerpen. Meer dan 200 genodigden genieten van een culinaire verwennerij door chef-kok Johan Segers van 't Fornuis en een modeshow van modeontwerpster Chris Janssens. Tal van topsporters zoals Tim Black en Roel Moors van basketbalclub Antwerp Giants en Bart Goor van Germinal Beerschot Antwerpen zijn op het galadiner aanwezig. "De opbrengst van de avond gaat integraal naar het Jeugdsportfonds Camille Paulus. Hiermee kan het fonds jeugd- en gehandicapten-sportprojecten binnen de provincie ondersteunen", aldus gedeputeerde voor sport Koen Helsen (open vld).

Toffe uitdaging
In absolute primeur zullen de Antwerpse topsporters Elise Matthyssen (zwemmen), Kimberley Buys (zwemmen) en Elfje Willemsen (bobsleeteam Olympische Winterspelen in Vancouver) zich voor één dag als een echte mannequin voelen en defileren in de kledij van modeontwerpster Chris Janssens. Een toffe uitdaging aldus Elise, Kimberley en Elfje: "We hadden nooit verwacht dat we ooit zouden meelopen in een modeshow. We krijgen veel vragen voor actes de présence, maar dit initiatief leek ons echt leuk om te doen. Zeker gezien de doelstellingen van het Jeugdsportfonds Camille Paulus. Na een beetje oefenen waren we er toch snel mee weg, maar een carrière als topmodel is toch niets voor ons. We concentreren ons liever op het sporten."

2010: al 124.050 euro voor sportprojecten
In 2009 keerde het Jeugdsportfonds Camille Paulus 445.700 euro uit aan sportprojecten, een absoluut record. 92 jeugd- en gehandicaptensportprojecten kregen daarmee een kans om hun werking, begeleiding en materialen verder uit te bouwen. De eerste maanden van 2010 werd al bedrag van 124.050 euro aangewend om sportprojecten te ondersteunen.

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus is een onderdeel van het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de Provincie Antwerpen. Het APB Sport wil alle inwoners uit de provincie Antwerpen aanzetten tot levenslang bewegen en sporten in de meest kwalitatieve omstandigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here