Reactie UNIZO en UCM op overvallen op juweliers

UNIZO en haar Franstalige zusterorganisatie UCM reageren geschokt op de dood van een juwelier bij een overval op zijn zaak in Brussel. Ook gisteren vond een andere overval op een Brusselse juwelier plaats. Beide organisaties dringen aan op actie van politiek en gerecht "om het recht op veiligheid van elke ondernemer te garanderen". Dat kan enkel via een globale aanpak van de winkelcriminaliteit. Daartoe behoren onder meer een doeltreffend opsporings- en vervolgingsbeleid en ruimere stimuli voor investeringen in winkelbeveiliging. UNIZO en UCM denken onder meer aan vlotte procedures voor het plaatsen van rampaaltjes en een verhoogde fiscale aftrek voor dienstencontracten met beveiligingsfirma's.

In één etmaal vielen 3 doden bij banditisme in Brussel. UNIZO en UCM stellen een escalatie van gewelddadige feiten vast in Brussel. Beide organisaties betuigen in de eerste plaats hun deelneming aan de familie van de vermoorde juwelier.

UCM en UNIZO vragen zwaar in te zetten op preventie maar ook op een harde beteugeling van criminele feiten op ondernemers en hun cliënteel. Concreet betekent dat onder meer:
-Een versterkte politionele aanwezigheid in de handelscentra
-Een snelle rechtspleging waarbij slachtoffers goed op de hoogte worden gehouden van de evolutie van het dossier
-Specifieke slachtofferhulp voor getroffen ondernemers en hun medewerkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER