Leverancier Stad Gent wint Award Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Op woensdag 3 februari werden de winnaars van de Golden Services Awards bekendgemaakt in het prestigieuze Kurhaus in Scheveningen. ISS, schoonmaakleverancier van de Stad Gent, viel daarbij twee keer in de prijzen. ISS kreeg de trofee voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor zijn dienstverlening aan de Stad Gent. In de categorie "best schoongemaakte project" kreeg ISS eveneens een award toegekend. Het project Eandis bleek de jury het meest te bekoren. Eandis, leverancier van elektriciteit en gas uit Melle, vertrouwde ISS alle schoonmaakoperaties en tal van facilitaire diensten voor het hoofdgebouw "De Waterkant" toe.

Schepen Christophe Peeters: "De Golden Service Awards zetten opmerkelijke prestaties in de schoonmaaksector in de bloemetjes. Een onafhankelijke jury evalueert op basis van verschillende criteria: innovatie, organisatie, beheersing van de kwaliteit, opleiding en relatiebeheer. Niet alleen de omvang van het project is van belang, ook de kwaliteit van de dienstverlening speelt een doorslaggevende rol. Gent is verheugd dat ISS deze award te danken heeft aan een pilootproject samen met de Stad Gent in het kader van een duurzame overheidsopdracht". Gent profileert zich als duurzame stad en concretiseert dit onder meer door haar voortrekkersrol op te nemen. Schepen Christophe Peeters: "Als lokale overheid creëert Gent een hefboom voor een duurzame economische groei en duurzame tewerkstelling. En via de ontwikkeling van een duurzaam aankoopbeleid wil de Stad Gent een sterke impuls geven aan duurzame ontwikkeling en duurzaam ondernemerschap".

Duurzaam ondernemen is zowel economische als sociale en ecologische overwegingen in de bedrijfsvoering integreren. Duurzaam aankopen integreert 'people, planet en profit' als criteria in de bestekken en zet leveranciers ertoe aan om duurzamer te ondernemen. Zowel op het vlak van ecologische als sociale criteria is dit een 'best practice' op het vlak van duurzame overheidsopdrachten. Gent wil een voortrekker zijn op het vlak van duurzaam aankopen. De Stad Gent probeert zo marktbewust mogelijke criteria op te nemen die het bedrijfsleven aanzetten tot sociale en ecologische innovaties. Op die manier wil de Stad Gent een win-win realiseren en in partnerschap met haar leveranciers komen tot duurzame overheidsopdrachten. Rekening houdend met deze duurzaamheidcriteria werd ISS geselecteerd als meest geschikte leverancier. ISS staat al ver op het vlak van duurzaam ondernemen, maar de Stad Gent heeft hen uitgedaagd om nog verder te gaan en heeft hen de ruimte en de ondersteuning gegeven om dit te realiseren.

ISS is opgetogen over de samenwerking met de diensten van de Stad Gent. Voor ISS werd de meerwaarde van deze duurzame overheidsopdracht snel duidelijk: de informatie en ondersteuning die werd aangeboden door de Stad Gent heeft geleid tot enkele waardevolle en duurzame HR acties en tot de start van het prestigieuze Investors in People traject. Dat versterkt de positionering van ISS als duurzaam bedrijf en heeft mee geleid tot het verkrijgen van deze prijs. ISS Facility Services is de grootste facilitaire dienstverlener in België en Luxemburg en onderdeel van de wereldwijde ISS Group. ISS is met zijn 12.500 professionals de belangrijkste werkgever in België. ISS Facility Services verdeelt haar diensten over vier activiteitsdomeinen: Property Services – Office Support – Cleaning – Catering.

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here